BioBio

Josef Yohannes

Forfatter, foredragsholder og tegneserieskaper

Josef Tzegai Yohannes, opprinnelig fra Eritrea, ble født i København, Danmark, sammen med tvillingsøsteren sin i 1980. I en alder av 9 flyttet han og familien til Oslo, Norge. Fra en tidlig alder opplevde han mobbing, fattigdom, rasisme og frykt, men deltok likevel i veldedige arrangementer, og hadde alltid håp om en bedre fremtid.

Etter hvert som han ble eldre, bestemte han seg for å studere menneskerettigheter og statsvitenskap for å kunne oppnå en politisk posisjon som ville la ham takle de sosiale problemene til de underpriviligerte. Mens han studerte Statsvitenskap og Menneskerettigheter på Universitetet i Oslo, ble Yohannes utvalgt til å delta på en FN-konferanse for studenter sponset av Harvard University. Han deltok på konferansen 3 år på rad (i Haag, Nederland, Taipei, Taiwan og New York, USA).
 
I 2010, da han besøkte Botswana, Sør-Afrika og flere andre land, fikk Yohannes idéen om å kombinere sin kreativitet og lidenskap for sosial tjeneste for å skape en ny tegneseriehelt kalt The Urban Legend. Hans største inspirasjon kom da han så to barn som fra første øyeblikk minnet ham om ham og broren hans. I et emosjonelt øyeblikk ropte han dem bort og snakket med dem, og ble slått av skjønnheten og nærheten deres. Han ga dem 10 dollar og ba dem kjøpe seg litt is; de mottok pengene med glede, og han felte noen tårer når de gikk bort, fordi han følte seg hjelpeløs og sint på seg selv for ikke å ha gjort noe mer enn å gi dem noen få dollar. Han ville gi dem håp, en rolle, noe som kunne motivere dem og vise dem vei til et bedre liv.Tre måneder senere hadde han en åpenbaring om å skape en superhelt som skulle forandre verden. The Urban Legend ville være den første globale svarte superhelten, og skulle inspirere barn over hele verden, spesielt Afrika. Han ville gjøre denne figuren til den mest menneskelige superhelten noensinne, og ga ham derfor jobb som lærer. The Urban Legend er en superhelt som kjemper mot ondskap og undertrykkelse, og gir en stemme til de fattige, glemte og de som ikke kan stå opp for seg selv.

 

Navnet hans er Malcolm Tzegai Madiba, oppkalt etter Malcolm X, Yohannes’ far Tzegai og Nelson Mandela (Madiba er Mandelas afrikanske navn).The Urban Legend er tilgjengelig på 8 forskjellige språk og er del av pensum på skoler i Norge, Eritrea, Sør-Afrika, Kenya og Brasil.

To Top