The Urban LegendThe Urban Legend

The Urban Legend – Skapelsen av en ekte Superhelt

 

The Urban Legends hemmelige identitet er Malcolm Tzegai Madiba, en 29 år gammel lærer på videregående skole i den fiktive byen Capital City (også kjent som Guds by). Etter drapet på broren Justin etablerer Malcolm alter-egoet The Urban Legend, en superhelt som bekjemper kriminalitet, forplikter seg til rettferdighet og beskytter de uskyldige.

Publikasjonshistorie

Den første utgaven av The Urban Legend ble utgitt i januar 2012 i Norge. Etter strålende kritikk i Norge. tok Josef The Urban Legend til San Diego Comic Con 2012. 

På SDCC fikk The Urban Legend en digital publiseringsavtale med storavisen USATODAY. Det første nummeret ble utgitt kommersielt i 2013 og ble raskt en suksess. 

Det har blitt utgitt 3 samlebøker via Gyldendal og Cappelen Damm forlag. I tillegg har det blitt produsert spesialutgaver av The Urban Legend som har hatt fokus på  temaer som mobbing, utdanning, ebola, førstehjelp og klima. 

Plott

Hovedpersonen Malcolm Tzegai Madiba er en 29 år gammel lærer på videregående i den oppdiktede byen Capital City. Korrupsjon har tvunget byen til tilnærmet konkurs. Med en redusert politistyrke har kriminaliteten tatt over byen. Når Malcolms venn, en lokal bedriftseier, blir ranet og overfalt, er Malcolm bekymret over at angriperen ikke har blitt arrestert eller siktet. Snart får Malcolm vite at broren, Justin er myrdet. Overveldet av sorg og brennende av hevnlyst sverger Malcolm på at de kriminelle skal få betale. Dette gjør at Malcolm tar kampsport evnene sine i bruk og blir en helt. Malcolm er ekspert innen kampsport men skryter ikke av evnene sine, kunnskapen hans stammer fra faren som var elev til en gammel, kinesisk Kung Fu-legende og fra opplæring i Kina. Malcolm går etter The Devil’s Advocate, en mektig mafiaboss som nå kontrollerer Capital City. Som The Urban Legend (TUL) bekjemper Malcolm kriminelle av alle typer, noen ganger er de bare vanlige kjeltringer, men også kriminelle syndikater som The Devil’s Advocate.

 

Noen av motstanderne hans har evner som grenser mot det overnaturlige, og de tvinger ham til å teste grensene til sine egne evner. Raskt vokser TULs popularitet hos innbyggerne i Capital City, og beundrerne og kritikerne debatterer opphetet om hans faktiske troskap og identitet. Men til tross for utfordringene i sitt nye dobbeltliv fortsetter Malcolm å være lærer, og gjør det han kan for å holde elevene sine i sjakk og på skolen. Han er kjent for sin godhet, medfølelse og inspirasjon, og ville blitt regnet som en helt selv uten kostyme.
 

Navnet hans, The Urban Legend, kommer fra tidlige avisartikler om hans heltemot, skrevet av journalisten Sarah Parks. Malcolm bestemmer seg for at navnet passer, tross alt er han folkets helt, så hvorfor ikke la dem navngi ham? Vi følger også Malcolm på jakt etter sin venn, Mr. Fong, i Kina og Japan. Der kjemper han mot fiender som vokter eldgamle hemmeligheter samt styrker fra Yakuzaen.

Noen av motstanderne hans har evner som grenser mot det overnaturlige, og de tvinger ham til å teste grensene til egne evner. Raskt vokser TULs berømmelse hos innbyggerne i Capital City, og beundrerne og kritikerne debatterer om hans faktiske troskap og identitet. Men til tross for utfordringene i sitt nye dobbeltliv fortsetter Malcolm å være lærer i og utenfor kostymet, og gjøre det han kan for å holde elevene sine i rute og på skolen. Han er kjent for sin godhet, medfølelse og inspirasjon, og ville blitt regnet som en helt selv uten kostyme.

 

Navnet hans, The Urban Legend, kommer fra de tidlige avisoppslagene om hans gjerninger skrevet av journalisten Sarah Parks. Malcolm bestemmer seg for at navnet passer, tross alt er han folkets helt, hvorfor ikke la dem navngi ham? Vi følger også Malcolm på jakt etter sin venn, Mr. Fong, i Kina og Japan. Der kjemper han mot fiender som vokter eldgamle hemmeligheter så vel som styrker fra Yakuza.

 

Etter hvert som historien beveger seg inn i “Sesong 2” blir situasjonen i Capital City stadig mer dyster. Ordføreren blir myrdet og det er en bombing på en lokal videregående skole, til slutt blir det avslørt at begge disse grufulle handlingene ble utført av The Devil’s Advocate. Men før denne informasjonen kommer frem, søker innbyggerne i hovedstaden, redde og sinte, ut i gatene og forårsaker voldelige opptøyer. TUL gjør sitt beste for å begrense sinnet, men han blir overmannet av folkemengdene og han blir selv kastet i fengsel. Der finner han noen “gamle venner” som venter ham, ivrige etter å få en sjanse til å ta hevn. Ved hjelp av TULs venner,  politimannen Marco Addesa og Sarah Parks, er han i stand til å rømme og holde de kriminelle bak murene for godt denne gangen. Innsatsen fortsetter å øke for TUL når en medlærer han hadde kjærlighet for reiser til Norge og blir myrdet av en gjeng, The Urban Legend full av raseri og søker hevn igjen. Kanskje går TUL for langt og glemmer hva det vil si å være en helt dedikert til rettferdighet. Men uansett hvor langt TUL faller, så reiser han seg alltid, for uansett hvilket dystert møte innbyggerne i Capital City har i vente,  så er de ikke alene. De er under The Urban Legends årvåkne øyne!

 

HVORFOR The Urban Legend?: TUL er en superhelt bok laget for å inspirere dagens ungdom samtidig som historiene inneholder masse spennende action og karakterer man kan identifisere seg med. Det har lenge vært mangel på svarte superhelter, skapt av svarte mennesker, og det er noe som TUL søker å ta tak i. I tillegg ønsker TUL å fortsette å inspirere dagens ungdom til å adressere de globale problemene som knytter oss alle, og det er grunnen til at vi har inngått partnerskap med organisasjoner dedikert til sosial og samfunnsmessig endring. For tiden brukes TUL i skolepensum i land på tre kontinenter, inkludert Norge, Eritrea, Brasil, Kenya og Sør-Afrika.

Så langt har TUL samarbeidet med noen av de største selskaper i Nord-Amerika og Europa, som Audi, 20th Century Fox og Disney. TUL har også samarbeidet med organisasjoner som Nelson Mandela Foundation, Malala Fund, Nobel Fredssenter, Verdens naturfond (WWF), Regnskogfondet og Norsk elbilforening. 

                                                     For mer informasjon om The Urban Legend, vennligst besøk: www.theurbanlegend.no

To Top